Iskolai bemutatkozó

Tisztelt Intézményvezetők!

Tisza Sándor, fafaragó és játékkészítő népi iparművész vagyok. Születésem óta Csongrádon élek. Immáron lassan húsz éve annak, hogy ezzel a csodálatos szakmával foglalkozom, a saját, de legfőképp vásárlóim boldogságát és elégedettségét szem előtt tartva.


Az utóbbi években döbbentem rá, hogy a boldogságom nem lehet teljes azáltal, hogy egy műhelybe húzódva reggeltől estig különféle használati tárgyakat készítek.
Mit is ér az életünk anélkül, ha megszerzett tudásunkat át nem adhatjuk a fiatalság számára?


Önök tudják a legjobban, hogy a gyermekek mennyi hálát és szeretetet képesek adni nekünk viszonzásul, és látva az igaz örömöt szemük csillogásából, már tudja az ember, hogy ez a legértékesebb dolog, amivel valaha is foglalkozhatott.
Éppen ez adta számomra az indíttatást a közelmúltban, hogy nyári táborok szervezésével és lebonyolításával foglalkozzam.
Idén érkezett el a lehetőség arra, hogy hagyományörző táborunkat ezentúl, egy erre a célra kialakított tanyán – Csongrádon, a Nagyrétben – bonyolítsuk le. Az eddigi tapasztalatok és visszajelzések azt bizonyítják, hogy korunkban is lehet olyan elfoglaltságot biztosítani a gyermekek számára, amely tartósan képes lefoglalni őket, érdekes és számukra addig ismeretlen élményekkel gazdagítja mindnyájukat.


Célom főként ez volt, mikor még csak álom volt egy olyan hely megvalósítása, ahol a gyerekek játszhatnak, állatokkal ismerkedhetnek meg, elleshetik a fafaragás és más mesterségek csínját-bínját. Nem utolsó sorban pedig a mai felpezsdült életükből kiszakadva, kicsit lenyugodhatnak és kellemesen kikapcsolódhatnak.


Ez a szándék adta számomra azt a késztetést, hogy felkeressem az Önök intézményét és felkérjem Önöket arra, hogy tegyünk közösen azért, hogy gyermekeink színes és maradandó élményekkel gazdagodva lássanak neki az elkövetkezendő tanévhez.Ezúton kérem szíves segítségüket, amennyiben lehetséges és van rá mód, akár szóban, akár levelemben mellékelt plakátunk kihelyezésével értesítsék intézményük tanulóit, hogy idén nyáron is várja őket szeretettel „Sanyi Tata”.


Őszinte tiszteletem a gyermekek iránt tanúsított lelkes és fáradhatatlan munkájukért és hálás köszönetem bármilyen segítségükért.


Üdvözlettel: Tisza Sándor („Sanyi Tata”)